Charakterizace produktu genu Pden_5119 bakterie Paracoccus denitrificans - Kryl, Martin (2015)
Diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací produktu genu Pden_5119 z bakterie Paracoccus denitrificans. Gen 5119 kóduje enzym řazený mezi NADPH dependenní FMN reduktázy. U enzymu byly stanoveny kinetické parametry, mechanizmus reakce, závislost aktivity na podmínkách reakce a kovalentní modifikací aminokyselinových skupin enzymu chemickými činidly a inhibiční konstanty. Toto stanovení se dělalo pomocí Warburgova optického testu.