Analýza deterministického modelu v ekonomii - Řeháčková, Miroslava (2015)
Tato diplomová práce se věnuje matematickému modelování nelineárních dynamických systémů. Pro analýzu byl zvolen model překrývajících se generací (OLG model). Práce je rozčleněna do čtyř kapitol, které tvoří dvě základní části práce. V první teoretické části této práce jsou shrnuty potřebné pojmy teorie dynamických systémů a diferenčních rovnic. Dále je zde uvedena kvalitativní analýza systémů diferenčních rovnic závislých na~parametrech. V druhé praktické části této práce je poté představen a následně analyzován matematický model ekonomického procesu.