Experimentální mapování sestřihových regulačních elementů v genu BTK - Novanská, Katarína (2015)
V tejto práci sa venujem štúdiu cis-regulačných elementov v exóne 15 génu btk, ktorý kóduje proteín Brutonovu tyrozín kinázu. Mutácie tohto génu môžu spôsobiť nefunkčnosť tejto kinázy prejavujúcu sa raritným imunodeficientným ochorením X-viazanou agamaglobulinémiou. K analýze zostrihu in vitro boli použité minigénové konštrukty obsahujúce sekvenciu exónu 15 génu btk, ktorých expresia bola pozorovaná v prostredí eukaryotických buniek.