Věk a pohlaví dárců krve ve Fakultní nemocnici Brno v letech 2004 - 2013 - Mlčochová, Gabriela (2015)
Bakalářská práce zpracovává přehled ve kterém je uvedeno zastoupení dárců krve Transfuzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno podle pohlaví a podle věku v letech 2004-2013. Získaná data byla analyzována ve vztahu k demografickému vývoji České republiky, Jihomoravského kraje a města Brna. V práci jsou analyzovány jednotlivé demografické ukazatele, které souvisí s věkovou strukturou obyvatel a graficky znázorněny trendy vývoje populace. V závěru práce je srovnán demografický vývoj populace s vývojem věkového složení dárců krve v daném období.