Průkaz protilátek proti jednotlivým původcům atypických pneumonií metodou NIF - Částková, Lucie (2015)
Atypické pneumonie představují komplikaci v diagnostice díky chudému fyzikálnímu nálezu. Vyšetření protilátek proti jednotlivým původcům metodou nepřímé imunofluorescence je elegantní a rychlou metodou ke zjištění původce atypické pneumonie nebo zánětu dýchacích cest. Teoretická část popisuje jednotlivé původce, jejich způsob života a onemocnění, které způsobují. Praktická část vyhodnocuje nálezy pacientů získané za rok 2014.