Identifikace nových regulátorů cytokininové odpovědi kořene semenáčků Arabidopsis - Sedlačková, Sabína (2015)
Cytokiníny (CKs) sú dôležité rastlinné hormóny, ktoré zohrávajú dôležité úlohy pri regulácií bukových pochodov. CK signalizácia sa objavuje ako viackroková fosforelay (MSP) kaskáda. Kľúčové zložky v tejto dráhe boli identifikované, aj keď rozdielnosť odpovede buniek na CK zostáva neobjasnená. Efekt CK signalizácie bol testovaný na transgénných mutantných líniach Arabidopsis thaliana. Tento projekt mal v úmysle preskúmať CK fosforylačné udalosti v ranej fáze koreňovej odpovede na CK. Niekoľko kandidátov z SAIL a SALK línií bolo testovaný pomocou fenotypovej analýzy test predĺženia koreňa. Boli pripravené hybridné semená krížením mutantných línií do F1 (1 línia) alebo F2 stupňa (2 línie) s markerom dvojkomponentného systému (TCSn1), ktorý pracuje počas CK signalizácie. Rastliny, ktoré obsahujú tento marker vyžarujú zelené svetlo (floreskujú) a táto florescencia označuje polohu aktívneho miesta CK signalizácie. V tejto práci sú tiež popísané postupy analýzy fosfoproteomu pomocou ATP väzb