Temný cestovní ruch v České republice - Lopuch, Jozef (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou temného cestovného ruchu na území Českej republiky. Je v nej najprv popísaný temný cestovný ruch vo všeobecnosti, pretože sa jedná v českej a slovenskej literatúre o pomerne neznámy pojem. Okrem toho sú tu popísané kategorizácie tejto formy cestovného ruchu. Ďalšia časť práce rozoberá priestorové rozloženie pamiatok v Českej republike, rovnako ako aj ich zaradenie do kategórií temného cestovného ruchu. V poslednej časti je popísaná kostnica v Kutnej Hore ako príklad významnej pamiatky temného cestovného ruchu.