Anaerobní bakteriální oxidace pyritu - Požgayová, Martina (2015)
Tato práce se zabývá anaerobní oxidací pyritu a podílem bakterií Acidithiobacillus ferrooxidans na oxidačním procese. Teoretická část práce je zaměřená na oxidaci pyritu s důrazem na anaerobní podmínky a předpokládaný podíl bakterií. Experimenty s bakteriemi byly provedené za růstových a nerůstových podmínek s abiotickou kontrolou. Na základě experimentálních výsledků je míra účasti bakterií v anaerobní oxidaci pyritu diskutabilní.