Výživa při paliativní péči u onkologických pacientů - Prokešová, Nikola (2015)
Diplomová práce se zabývá tématem nutriční podpory při paliativní péči uXonkologických pacientů a poskytuje celkový přehled této problematiky. Zahrnuje všeobecný popis paliativní medicíny a s ní souvisejícího pojmu kvality života. Praktická část práce je založena na dotazníkovém šetření. Jejím cílem je zhodnocení nutričního stavu uXonkologických pacientů s paliativní symptomatickou péčí, posouzení kvality jejich života aXzkoumání vztahu mezi nimi. Šetření pracuje s hypotézou, že kvalita života a výkonnostní stav je ovlivnitelný nutričním stavem pacienta.