Vybrané faktory vzniku obezity v dětském věku - Teplá, Kateřina (2015)
Dětská obezita v současnosti představuje celosvětový problém. Procento dětí obézních či dětí se zvýšenou hmotností neustále stoupá, věková hranice vzniku a projevů nadměrné hmotnosti se posouvá stále do mladšího věku. S nadměrnou hmotností se pojí řada zdravotních komplikací i společenských nepříjemností a dalších negativních dopadů. Žádoucí je bezpochyby řešení zmíněné situace. Klíčem k úspěchu by mohlo být zacílení lidské snahy již na samotnou prevenci. Práce se zaměřuje na prevenci vzniku dětské nadváhy a obezity, konkrétně na zmapování a porovnání vlivu vybraných faktorů na vznik či výskyt nadměrné tělesné hmotnosti v již dětském věku.