Nutriční poradenství dětských onkologických pacientů - Volavá, Veronika (2015)
Diplomová práce se zabývá nutriční péčí dětských onkologických pacientů. Práce komplexně shrnuje poznatky o výživě při nádorovém onemocnění. V teoretické části je pojednáno o hodnocení nutričního stavu dětí, možnostech nutriční podpory a významu nutričního poradenství. Současně jsou zde zformulována konkrétní nutriční doporučení při vzniklých komplikacích onkologické léčby. Praktická část obsahuje výsledky dotazníkového šetření. Cílem bylo zjistit, jestli jsou rodiče a děti informováni o výživě v průběhu nemoci, a jak probíhá nutriční poradenství u dětských onkologických pacientů. Dalším cílem praktické části bylo vytvořit edukační materiál pro pacienty "Výživa při chemoterapii", který bude využíván v nutričním poradenství ve FN Brno.