Metodický postup nutriční péče ve vsetínské nemocnici - Kašparová, Markéta; Hýsková, Petra, 1981-; Masarykova univerzita. Ústav preventivního lékařství (2015)
Teoretická část práce je zaměřena na nutriční péči v nemocnici. Část práce je věnována problematice malnutrice u hospitalizovaných pacientů, vyhledávání pacientů v riziku malnutrice pomocí nutričního screeningu, a následné péči o tyto pacienty. Dále je pozornost věnována profesi nutričního terapeuta. Praktická část byla realizována ve spolupráci se Vsetínskou nemocnicí a. s. Náplní praktické části je ověření možnosti i nadále využívat pro nutriční screening ve vsetínské nemocnici již zavedený Nottinghamský dotazník. Součástí této práce je také zhodnocení v současné době platných směrnic týkajících se poskytování nutriční péče ve Vsetínské nemocnici a. s., a uvedení návrhů na úpravy ve znění těchto směrnic.
The theoretical part of the thesis is focused on nutritional care in hospital. It is focused on issues of malnutrition in hospitalized patients, nutritional screening and nutrition care process. Attention is also paid to profession of dietitian. The practical part of this thesis was realized in cooperation with Vsetínská nemocnice a. s. It verifies the possibility of continued use of already established Nottingham questionnaire for nutritional screening in Vsetínská nemocnice a. s. The practical part also includes an evaluation and some modifications of directives for nutritional care in the hospital
Vedoucí práce: Petra Hýsková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: nutriční podpora; nutriční terapie; podvýživa; Malnutrition; Nutritional Support; Nutrition Therapy; diplomové práce; master's theses