Metodický postup nutriční péče ve vsetínské nemocnici - Kašparová, Markéta (2015)
Teoretická část práce je zaměřena na nutriční péči v nemocnici. Část práce je věnována problematice malnutrice u hospitalizovaných pacientů, vyhledávání pacientů v riziku malnutrice pomocí nutričního screeningu, a následné péči o tyto pacienty. Dále je pozornost věnována profesi nutričního terapeuta. Praktická část byla realizována ve spolupráci se Vsetínskou nemocnicí a. s. Náplní praktické části je ověření možnosti i nadále využívat pro nutriční screening ve vsetínské nemocnici již zavedený Nottinghamský dotazník. Součástí této práce je také zhodnocení v současné době platných směrnic týkajících se poskytování nutriční péče ve Vsetínské nemocnici a. s., a uvedení návrhů na úpravy ve znění těchto směrnic.