Nutriční poradentství pro těhotné - Dostálová, Ellen, 1991- (2015)
Předkládaná práce se věnuje tematice nutričního poradenství a výživy v období těhotenství. Práce popisuje proces nutričního poradenství jako prostředek ke změně stravovacích návyků, poukazuje na význam výživy v období gravidity, zmiňuje také fetální programování a souhrnně uvádí platná doporučení pro přívod jednotlivých živin a potravinových skupin v těhotenství. Cílem práce je nastínit problematiku nutričního poradenství a jeho významu v období těhotenství, stejně jako problematiku správné výživy s ohledem na specifika období gravidity, dále také poukázat na některé výživové mýty týkající se období těhotenství a posoudit jejich znalost u dvou skupin těhotných žen dotázaných v mateřském centru a gynekologické ambulanci.