Kvantifikace starobylé DNA u kosterních pozůstatků z pohřebiště Diváky - Padělky za humny - Šenovská, Anna (2015)
Z kosterních pozůstatků z pohřebiště Diváky - Padělky za humny byla izolována a následně kvantifikována archaická DNA. Z každého jedince byly odebrány zub a fragment z kosti za účelem porovnání výtěžnosti aDNA. Dále byl každý vzorek izolován pomocí MinElute® PCR Purification Kit firmy QIAGEN, PrepFiler® Forensic DNA Extraction Kit firmy Life Technologies a pomocí nově zaváděné extrakce DNA s alkoholovou precipitací, opět za účelem porovnání úspěšnosti jednotlivých metod. Kvantifikace byla prováděna pomocí UV spektrofotometru firmy Boeco a Plexor® HY System firmy Promega. Jednotlivé koncentrace aDNA byly navzájem porovnávány za účelem vyhodnocení nejúspěšnější metody a zdroje archaické DNA. Ovšem na 95% hladině významnosti nebyl ani v jednom případě prokázán statistický rozdíl, zřejmě z důvodu malého souboru testovaných dat. Úspěchem bylo zjištění, že nově zaváděná metoda DNA extrakce s alkoholovou precipitací je podobně spolehlivá jako dvě komerční metody a proto je možné ji v budoucno