Zobecněné jádrové odhady - Štrosová, Jana (2015)
V této diplomové práci se věnujeme jádrovým odhadům funkcí, které lze získat aplikací lineárního operátoru na hustoty spojité náhodné veličiny. Zejména se jedná o momentovou vytvořující funkci a charakteristickou funkci, pro které byly odvozeny i konkrétní vztahy pro dvě různá jádra. Dále jsou uvedeny vybrané vlastnosti takových odhadů. Praktická část je zastoupena výpočty jádrových odhadů charakteristické funkce pro simulace několika rozdělení.