Problematika digitalizace hudebnin - Kuchař, Martin (2014)
Předkládaná dizertační práce se zabývá problematikou digitalizace hudebnin jakožto interdisciplinárním tématem oborů hudební vědy a informatiky. Předmětem práce je samotný proces digitalizace hudebnin, který je nahlížen prostřednictvím jeho jednotlivých aspektů, proto je možné v ní postřehnout přesahy do oblastí práva, knihovnictví, paleografie, systematiky fondového materiálu či sémiotiky. Cílem našeho bádání je na základě provedeného výzkumu definovat problémy související s tématem a pokusit se nalézt jejich řešení, byť v určitých částech vzhledem k rozsahu práce jen formou hypotéz, které však mohou být využity jako základ pro další specializované zkoumání