Podzemní vody v areálu firmy Unipetrol, Litvínov - Ulrichová, Lucie (2015)
Práce je zaměřena na proudění podzemních vod v areálu firmy Unipetrol u Litvínova. Zájmová oblast leží jižně od města Litvínov. Je zde prokázána kontaminace horninového prostředí, jelikož se v areálu zpracovává ropa a petrochemie. Úvodní kapitoly bakalářské práce se věnují stručného popisu vzniku firmy, lokalizace, zdroji kontaminace, detailnímu popisu přírodních poměrů a seznámení se s kontaminanty v areálu. Z těchto zdrojů se vychází při rekonstrukci následujících kapitol. Je vytvořen detailní popis proudění podzemních vod, k němuž byla nakreslena mapa hydroizohyps. Dále byla vypočítána potenciální rychlost šíření kontaminace.