Studium tmavých silicitů v paleozoických sedimentech na ložisku Mokrá - Šimáček, Roman (2015)
V této bakalářské práci se věnuji studiu tmavých silicitů v paleozoických sedimentech na ložisku Mokrá v oblasti středního lomu. Pro řešení tohoto studia byly zvoleny terénní práce, makroskopické a laboratorní metody. Laboratorní metody zahrnovaly optické mikroskopy a skenovací elektronový mikroskop. V první části je popsaná geologie území, metodika, silicity a silicifikace. Následná druhá část obsahuje výsledky zkoumání a shrnutí studia. Závěrem byla odebraná hornina klasifikována jako částečně až silně silicifikovaný jemnozrnný až středně zrnitý packestone a wackestone.