Drenáž podzemních vod v prostředí kontaktu hornin Brněnského masívu a Moravského krasu (Babická plošina) - Klčo, Václav (2015)
Abstrakt: V této bakalářské práci bylo provedeno mapování drenáží podzemních vod na kontaktu brněnského masivu a Moravského krasu. Byl změřen průtok Křtinského potoka. Z výsledků byl zhotoven hydrogeologický řez, spočítány dílčí specifické podzemní odtoky a vypočítán specifický podzemní odtok pro celé povodí Křtinského potoka, který je společně s Jedovnickým potokem hlavní vodotečí odvodňující studovanou oblast. Hlavním zjištěním této práce bude pochopení charakteru podzemních vod v oblasti kontaktu brněnského masivu a Moravského krasu (Babická plošina) a zjištěný drenážní potenciál tří horninových celků brněnského masivu, Moravského krasu a kulmu drahanské vrchoviny, nacházejícími se na studovaném území, tedy ve střední části Moravského krasu.