Vliv metody měření průtoku a situovaní měrného profilu na určení specifického podzemního odtoku - Urban, Michal (2015)
V bakalářské práci byly zhodnoceny základní metody měření průtoků na drobných vodotečích jako je Pramenný potok, Žilůvecký potok a potok Močilky. Povodí toků se rozkládá v Drahanské vrchovině v prostředí granitoidních hornin brunovistulika a vápencích Moravského krasu. Pro jednotlivé metody měření průtoku byla stanovena jejich přesnost a s tím související vliv na vypočtený specifický podzemní odtok, který je důležitým ukazatelem hydrogeologických poměrů panujících v povodí.