Proudění podzemních vod v oblasti vodního zdroje Sajnšand, Mongolsko - Müllerová, Sabina (2015)
V oblasti vodního zdroje Sajnšand se nachází zvodněný útvar křídového stáří Bayaanshiree, ve kterém v 60. a 80. letech dvacátého století proběhl hydrogeologický průzkum za účelem nalezení vodního zdroje. V roce 2013 bylo na výzkum navázáno a bylo provedeno přes 100 měření hladin podzemních vod. Na základě změřených hodnot, byly vytvořeny mapy hydroizopiez a podle nich charakterizovány směry proudění podzemních vod ve studované oblasti.