Model subsidenční a termální historie sedimentů vrtu Uhřice 18 - Kanalášová, Soňa (2015)
Bakalářská práce předkládá 1D model subsidenční a termální historie vrtu Uhřice - 18, který je situován v oblasti Dambořické vrchoviny vnějších Západních Karpat. Výsledný model vychází z geologického modelu vývoje oblasti a profilu vrtu (Picha et al. 2006). K jeho vytvoření byl využit software PetroMod 1D firmy Schlumberger. Maximální naměřená teplota z čerpacích zkoušek a odraznost vitrinitu mikulovských slínovců a myslejovického souvrství byly použity jako kalibrační data. Modelové výsledky byly srovnány s měřenými výsledky. Celkem bylo k dispozici 5 hodnot odraznosti vitrinitu a 23 teplotních dat. Výsledný model reprezentuje krystalinické podloží, známé jako brunovistulikum (Dudek, 1989). V nadloží brunovistulika jsou uloženiny paleozoika, reprezentovány karbonátovými sedimenty macošského souvrství a polohami břidlic myslejovického souvrství. Vrstevní sled pokračuje jurskými mikulovskými vápenci a relikty křídových pískovců.