Vztah podzemních a povrchových vod v povodí Balinky s důlními vodami - Vnučková, Jana (2015)
Diplomová práce se zabývá vztahem podzemních a povrchových vod v povodí Balinky s důlními vodami zrušeného dobývacího prostoru Zbýšov u Brna, jež jsou po zatopení důlního díla v přímé hydraulické spojitosti s povrchovými a podzemními vodami, což bylo potvrzeno ztrátou průtoku na Balinke. S využitím počítačového modelování byly vytvořeny modely proudění podzemních vod z období před začátkem těžby, v současné situaci po ukončení těžby a model předpokládané situace, kdy se počítá se sanací vodního toku. Množství infiltrované vody z povrchového toku do horninového prostředí kleslo o 99,6 %, čím také došlo ke snížení odtoku z dědičné štoly.