Zhodnocení inklinometrických měření na lokalitách s geodynamickými jevy - Nekl, Jiří (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou svahových nestabilit a deformací, a to formou studia výstupů z inklinometrických měření. Hlavním cílem práce bylo zhodnocení a analýza získaných inklinometrických dat z různých lokalit dle různých kritérií. V rámci této práce byl posuzován význam jednotlivých směrů provedených měření, byly definovány podmínky pro zanedbání některých měřených hodnot, byla vyčíslena přesnost měření v jednotlivých směrech. Dále byla v práci analyzována inklinometrická měření ve vztahu k různým faktorům, které mohou stabilitu svahů, resp. samotný průběh měření, ovlivnit. Diskutována byla rovněž vhodnost jednotlivých způsobů interpretace naměřených dat v různých podmínkách využití metody. Z analýz faktorů ovlivňujících stabilitu svahů vyplynulo, že největší dopad mají antropogenní zásahy do okolního prostředí a srážková aktivita na lokalitě.