Vliv zálomových trhlin na objem důlních vod z dolu Rožná - Musil, Radim (2015)
Důlní činnost způsobuje rozsáhlé změny v životním prostředí. Cílem této práce bylo posoudit vliv důlní činnosti aktivního dolu Rožná na režim podzemních vod, vymezit oblasti průsaku povrchových a mělkých podzemních vod do dolu a kvantifikovat průsak povrchových a mělkých podzemních vod do prostoru důlního díla. To bylo zjištěno na základě rozložení specifického odtoku v povodí Rožíneckého potoka. Tato práce prokázala vliv činného dolu Rožná na režim podzemních vod. V průběhu důlní činnosti je to způsobeno odčerpáváním důlních vod z důvodu osušení ložiska. Infiltrace povrchových a podzemních vod do důlního díla je usnadněna zálomovými trhlinami vznikajícími při sesedání důlního díla. Podíl vod z povodí Rožíneckého potoka na celkovém množství čerpaných vod je 43% (25 l.s^-1).