Konjugovanost sofických posunů - Penčevová, Radka (2015)
Tato diplomová práce se zabývá izomorfismem, neboli konjugovaností, jistých specifických množin nekonečných slov, kterým říkáme sofické posuny. Ty lze reprezentovat konečnými automaty. Ukazuje se zde podmínka pro matice kanonických automatů, jež je ekvivalentní konjugovanosti posunů těmito automaty rozpoznaných. Následně předvádí jeden z invariantů konjugovanosti, takzvaný syntaktický graf. Text je členěn do pěti kapitol a doplněn konkrétními příklady.