Skalární diskrétní symplektické systémy - Šmak, Jan (2015)
Text práce se věnuje popisu kvalitativních vlastností skalárních diskrétních symplektických systémů. Úvod je věnován základnímu seznámení s pojmy, které se vyskytují ve zbytku práce. Druhá kapitola pak popisuje Reidovu ekvivalenční větu, jež podává několik ekvivalentních podmínek pro diskonjugovanost symplektického systému. V třetí kapitole je pak čtenář seznámen se Sturmovou oddělovací větou a následně jejího využití pro oscilační teorii. Závěr práce se věnuje transformacím symplektických systémů a oscilačním kritériím.