Teplotní režim přítoků podzemních vod v ložiskové oblasti Rožná - Dedič, Marek; Říčka, Adam, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice teplotního režimu podzemních vod v ložiskové oblasti Rožná. Oblast je typická svojí puklinovou propustností a členitým terénem. Termometrickým výzkumem, měřením vydatnosti a konduktivity pramenů bylo zjištěné, že v oblasti se vyskytují prameny dotované hlubokými oběhy podzemní vody a místa vývěru těchto pramenů jsou vázané na tektonické poruchy a místa styku dvou různých horninových prostředí. Tato práce navázala na předešlé studie a přispěla k objasnění vztahu proudění podzemních vod v horninovém prostředí krystalinických hornin v dané lokalitě.
This thesis focuses on problem of the temperature regime of groundwater inflows in Rožná mine district. The area is known for its fracture permeability and rugged terrain. It was found, by thermometric research and measuring of yield and conductivity of springs, that these springs drain deep groundwater and locations of these outflows are linked to tectonic faults and points of contact of two rock types. This thesis is based on previous studies and helped to clarify the relationship of groundwater flow in the crystalline rocks of Rožná mine district.
Vedoucí práce: Adam Říčka
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: konduktivita; podzemní vody -- Česko; povodí; průtoky; teplota; termometrie; conductivity; groundwaters -- Czechia; rate of flow; temperature; thermometry; watersheds; Rožná (Česko); Rožná (Czechia); diplomové práce; master's theses