Teplotní režim přítoků podzemních vod v ložiskové oblasti Rožná - Dedič, Marek (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice teplotního režimu podzemních vod v ložiskové oblasti Rožná. Oblast je typická svojí puklinovou propustností a členitým terénem. Termometrickým výzkumem, měřením vydatnosti a konduktivity pramenů bylo zjištěné, že v oblasti se vyskytují prameny dotované hlubokými oběhy podzemní vody a místa vývěru těchto pramenů jsou vázané na tektonické poruchy a místa styku dvou různých horninových prostředí. Tato práce navázala na předešlé studie a přispěla k objasnění vztahu proudění podzemních vod v horninovém prostředí krystalinických hornin v dané lokalitě.