Jádrové odhady v jazyce R - Vokřálová, Radka (2015)
Tato diplomová práce popisuje základní teorii vícerozměrných jádrových odhadů hustoty a jejího gradientu. Věnuje se teoretickému posouzení kvality těchto odhadů pomocí střední integrální kvadratické chyby. Také se zabývá nejčastěji užívanými metodami pro výpočet optimální vyhlazovací matice a také metodou iterační, která byla vytvořena na Ústavu matematiky a statistiky v Brně. Nejdůležitějším výsledkem této diplomové práce je naprogramování iterační metody v programu R a její následné srovnání s metodami běžně používanými pro vícerozměrné jádrové odhady. Pro porovnání metod byla vytvořena simulační studie pro šest dvourozměrných hustot pravděpodobnosti. Vybrané metody byly také aplikovány na čtyři reálné datové soubory.