Informovanost pacientů před kolonoskopickým vyšetřením - Kaláčová, Veronika (2015)
Bakalářská práce je věnována problematice přípravy pacienta na kolonoskopické vyšetření. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje odborná východiska k danému tématu, která jsou popsána v dostupné literatuře. Teoretická část má dvě stěžejní témata, prvním je popis onemocnění, která jsou vyšetřovaná kolonoskopií, a druhým je rozbor samotného kolonoskopického vyšetření. Praktická část je zaměřena na výzkum procesu přípravy pacienta na kolonoskopické vyšetření z pohledu pacienta. Cílem je zjistit a popsat kvalitu přípravy klienta na kolonoskopii. Charakter výzkumu je kvantitativní. Závěry výzkumu jsou prezentovány prostřednictvím přehledných tabulek a grafů.