Výskyt heteroforie u ametropů v populaci studentů - Trňáková, Markéta (2015)
Tato diplomová práce zpracovává výskyt heteroforie u studentů, nosících korekci. Po úvodu jsou v jednotlivých kapitolách popsány okohybné svaly a jejich funkce, refrakční vady, jednoduché binokulární vidění, typy heteroforií a jaké jsou vyšetřovací metody, a také je zahrnuta definice studenta. Výzkumná část se zabývá vyšetřením heteroforie při použití Maddoxova cylindru s Maddoxovým křížem.