Zrakový trénink. Efekt léčby poruch jednoduchého binokulárního vidění. - Vrček, Spomenka (2015)
Diplomová práce pod názvem: "Zrakový trénink. Efekt léčby poruch jednoduchého binokulárního vidění." začíná krátkým popisem jednoduchého binokulárního vidění jeho patologií a šilhání. Dále je uvedeno, jak se termín "zrakový trénink" chápe v různých oblastech očních oborů. Další kapitola je věnována behaviorálnímu zrakovému tréninku, jeho technikám a postupům. Následující kapitoly popisují pleoptickou a ortoptickou léčbu. Také uvádějí různé použití přístrojů a pomůcek, různé postupy cvičení pro výše uvedené léčby. Praktická část je zaměřena na pleoptickou a ortoptickou léčbu. Tato část práce obsahuje výzkum závislosti efektu léčby na věku pacientů. Poté je v práci ještě zkoumán efekt léčby u pacientů rozdělených do skupin podle hlavních diagnóz bez ohledu na věk.