Výsledky léčby povrchových onemocnění rohovky excimerovým laserem - Masaryková, Martina (2015)
Tato diplomová práce na téma Výsledky léčby povrchových onemocnění rohovky excimerovým laserem se v první kapitole zabývá anatomií a histologií rohovky. Následující kapitola popisuje vyšetřovací metody předního segmentu oka, které jsou také důležité pro předoperační vyšetření před laserovým zákrokem. Dále práce zmiňuje rohovková onemocnění, mezi nimiž jsou zahrnuty rohovkové anomálie indikované k fototerapeutické keratektomii. Poslední kapitola teoretické části obsahuje popis excimerového laseru a jeho využití v rohovkové chirurgii. Výzkumná část této práce zhodnocuje nejlépe korigovanou zrakovou ostrost před fototerapeutickou keratektomií a po ní. Současně práce hodnotí nejlépe korigovanou zrakovou ostrost a hodnotu sférického ekvivalentu před kombinovaným zákrokem fototerapeutické keratektomie s fotorefraktivní keratektomií a po zákroku.