Nejčastější příčiny očních úrazů - Vokoun, Martin, 1989- (2013)
Cílem této práce je zjistit nejčastěji úrazy oka, které se dostanou až na operační sál a jsou řešeny chirurgickým zákrokem. Dále budou zjišťovány nejčastější úrazy, které se dostaly do nemocniční ambulance a které se dále mohly, ale nemusely, dostat i k operačnímu řešení. U těchto dat z ambulance budou také zjišťovány nejčastější příčiny těchto úrazů. V neposlední řadě bude zjišťována prognóza perforačních poranění, která patří k nejvážnějším poraněním. Získaná data budou zpracována a budou určeny nejčastější úrazy na obou pracovištích, příčiny těchto úrazů a prognóza zlepšení visu u perforačních poranění. Výsledky budou srovnány se zahraniční studií na podobné téma.