Problematika 3D projekce - Obrusníková, Tereza (2015)
Diplomová práce studuje problematiku stereoskopického promítání vztaženou k binokulárnímu vnímání člověka. Zabývá se současnými nedostatky technologie a možnými negativními dopady na zdraví lidského organizmu. Popisuje vývoj, techniky, požadavky a normy 3D technologie a zároveň udává požadavky kladené na jednoduché binokulární vidění zrakového systému. Ve výzkumné části práce poukazuje na výskyt negativních příznaků zachycených diváky při 3D projekci v kinech a hodnotí míru pohodlí respondentů vztažené k různým faktorům.