Vývoj efektivní infiltrace ve vybraném povodí v čase - Kvašňovský, Tomáš; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2015)
Práce se zaobírá vývojem efektivní infiltrace pro různá povodí, která určuje množství vody doplněné do zvodně. Vychází z analýzy týdenních průtoků pramenů, které jsou následně použity pro propočet efektivní infiltrace. Dlouhodobý trend vývoje efektivní infiltrace může poukázat na rozdílný režim pohybu podzemních vod přes různá horninová prostředí, jako i vliv klimatu na celkové doplňování podzemních vod. Ve větším časovém měřítku nebyli zjištěny výraznější výkyvy efektivní infiltrace způsobené širším geologickým podložím.
Thesis deals with the development of effective infiltration for various small scale basins, which determine the amount of water infiltrating to the aquifer. It is based on the analysis of weekly measured spring discharges which are then used to calculate the effective infiltration. Long-term development trend of the effective infiltration can point to a different mode of groundwater movement through various aquifer, as well as the overall impact of climate change on groundwater recharge. In observed time scale, there were no significant fluctuations of effective infiltration caused by aquifer characteristic.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: infiltrace (hydrologie); podzemní vody; povodí; groundwaters; infiltration; watersheds; bakalářské práce; bachelor's theses