Vývoj efektivní infiltrace ve vybraném povodí v čase - Kvašňovský, Tomáš (2015)
Práce se zaobírá vývojem efektivní infiltrace pro různá povodí, která určuje množství vody doplněné do zvodně. Vychází z analýzy týdenních průtoků pramenů, které jsou následně použity pro propočet efektivní infiltrace. Dlouhodobý trend vývoje efektivní infiltrace může poukázat na rozdílný režim pohybu podzemních vod přes různá horninová prostředí, jako i vliv klimatu na celkové doplňování podzemních vod. Ve větším časovém měřítku nebyli zjištěny výraznější výkyvy efektivní infiltrace způsobené širším geologickým podložím.