Vyhodnocení geochemie podzemních vod na lokalitě Hájek u Karlových Varů - Dobešová, Denisa (2015)
Bakalářská práce se zabývá rozlišením podzemních vod podle geochemického složení a zároveň vztahem mezi typem vod a kontaminanty na lokalitě Hájek u Karlových Varů. Při těžbě uranu vznikla výsypka, do které bylo v letech 1966-1968 navezeno kolem 3000 t chemického odpadu z výroby pesticidů z chemičky Spolana Neratovice. Kvůli navezenému odpadu jsou kontaminovány podzemní vody na této lokalitě. Výsledkem bylo rozdělení podzemních vod do sedmi typů podle chemického složení a zjištěním, že vody stejného složení mají jiné koncentrace kontaminantů.