Interakce důlních vod v mokřadním systému Zadní Chodov - Blažek, Radek (2015)
Kvůli unikům důlních vod z bývalého uranového dolu Zadní Chodov vzniklo několik dílčích mokřadů, které se v čistění vody ukázaly jako nedostačující. Proto byla lokalita vybrána jako vhodné místo pro založení umělého mokřadu. První část bakalářské práce se věnuje dostupným poznatkům o mokřadech a jejich využití, druhá část pak analýze terénních dat, kde jsou znázorněny a vyhodnoceny geochemické změny důlní vody, která prochází uměle založeným mokřadním systémem Zadní Chodov. Z výsledků je patrné, že v průběhu průtoku vody mokřadem dochází k poklesu koncentrace uranu, železa, manganu a radia. Společně s poklesem oxidačně-redukčního potenciálu klesá jejich mobilita prostředím.