Vliv klimatu na efektivní infiltraci při formování podzemních vod - Mikláš, Ondrej (2015)
Práca sa zaoberá vplyvom stredoeuróskeho kvartérneho klimatického cykklu na efektívnu infiltráciu. Záujmová oblasť je lokalita Kraví hora, ktorá je jednou z potenciálnych lokalít pre vybudovanie hlbinného úložiska pre ukladanie vysoko radioaktívneho odpadu. Efektívna infiltrácia je pre rozdielne podmienky počítaná metodou analýzy hydrogramu povrchového toku za využitia moderných analógií ku kvartérnym klimatickým extrémom. Výsledky ukazujú na dôležitú úlohu klimatických podmienok pri doplňovaní a formovaní režimu podzemných vôd.