Charakterizace bakteriofágů Staphylococcus sciuri - Zeman, Michal (2015)
Byly analyzovány téměř kompletní genomy dvou nově popsaných temperovaných fágů φ575 a φ879 z klinických izolátů Staphylococcus sciuri. Délka genomů je 42 180 a 38X536 bp. Jejich 58 a 53 otevřené čtecí rámce jsou uspořádány do funkčních modulů kódujících sbalování, morfogenezi hlavičky a bičíku, lyzi, integraci a replikaci DNA. Podle struktury genomu a elektronové mikroskopie patří oba do čeledi Siphoviridae. Pomocí bioinformatické analýzy byla přiřazena předpokládaná funkce 33 z 58 a 32 z 53 genových produktů. Fágy φ575 a φ879 vykazují největší podobnost v modulech pro morfogenezi hlavičky a bičíku a pro replikaci DNA.