Specifické přístupy komunikace s pacienty po cévní mozkové příhodě - Seifertová, Tereza (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku komunikace s pacienty s omezenou komunikační schopností po cévní mozkové příhodě a s poruchou polykání. Je rozdělena na část teoretickou a část empirickou. Cílem práce byla monitorace užití alternativních komunikačních metod a včasné rozpoznání poruchy polykání pomocí objektivizujícího screeningového nástroje. Výsledkem práce jsou doporučení pro všeobecné sestry pečující o pacienty po cévní mozkové příhodě a příbuzné pacientů po cévní mozkové příhodě, která v jednoduchém schématu umožní zkvalitnit péči o pacienty po cévní mozkové příhodě.