Geologické mapování kvartérního pokryvu na severovýchodním okraji Moravského krasu - Stožická, Jana (2015)
Tato práce je zaměřena na výzkum kvartérních sedimentů v severovýchodní části Moravského krasu. Hlavním úkolem práce bylo vytvoření geologických map kvartéru v měřítku 1 : 10000, a to na východních částech listů 24-23-17 Boskovice a 24-23-22 Blansko doplněné o mapy dokumentačních bodů. V úvodní části je shrnuta geologická stavba a kvartérní výzkum daného území. Terénní část zahrnovala kvartérně geologické mapování, byly odebrány vzorky sedimentů a vypracován byl dokumentační deník. Trasy s dokumentačními body byly zapsány do přístroje Garmin GPSmap 60C/CS. Dále byly popsány vybrané profily kvartérními sedimenty. Geologické mapy a mapy dokumentačních bodů byly zpracovány v prostředí programu ArcGIS 10.3, ArcMap 10.3 a následně exportovány do programu Adobe Reader a převedeny do PDF formátu. Kvartérně geologické mapování ukázalo, že plošně nejrozsáhlejšími kvartérními uloženinami jsou ve studované oblasti svahové sedimenty a povodňové hlíny.