Polytraumatizovaný pacient v traumacentru - Kučerová, Petra, 1981- (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou polytraumatizovaných pacientů ošetřených v traumacentru na urgentním příjmu FN Brno. Cílem bylo zjistit nejčastější mechanismy úrazu, typy poranění tělesného systému, způsob primárního transportu, délka pobytu na urgentním příjmu a vliv pohlaví na vznik polytraumatu. Stěžejním bodem práce je kvantitativní průzkumné šetření. Teoretická část seznamuje čtenáře s celkovou problematikou vzniku polytraumatizovaných pacientů. Zde je také zmíněna klasifikace polytraumat, úrazový registr, směřování pacienta do traumacentra, traumatým a jeho specifika. Praktická část diplomové práce popisuje dosažené výsledky, které jsou uvedeny v diskuzi a závěru.