Aplikace krevních derivátů v intenzivní a resuscitační péči - Osičková, Lenka, 1989- (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice aplikace krevních přípravků. Teoretická část je zaměřena na transfuze a krevní deriváty, jejich popis a indikace a dále aplikaci krevních přípravků a potransfuzní reakce. Empirická část srovnává sestry pracující v intenzivní péči a sestry pracující na standardních odděleních, sleduje jejich znalosti a zvyklosti v dané problematice.