Komplikace u pacientů s akutním poškozením ledvin - Juklová, Jitka (2015)
Diplomová práce se zabývá výskytem komplikací u pacientů s akutním poškozením ledvin léčených kontinuálními eliminačními metodami. Obsahově je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretickou část tvoří 3 kapitoly, ve kterých je charakterizováno akutní poškození ledvin, kontinuální eliminační metody a komplikace, s nimiž se během této léčby můžeme setkat. V empirické části jsou interpretovány výsledky kvantitativního průzkumného šetření. Jako metoda získávání dat bylo zvoleno retrospektivní studium dokumentace u pacientů hospitalizovaných na anesteziologicko-resuscitační klinice.