Základní geologická charakteristika intruzivního tělesa Ridge Mt., ostrov Mindanao, Filipíny - Šišková, Petra; Přichystal, Antonín, 1950-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2015)
Tato práce se zabývá základní geologickou charakteristikou zlatonosného intruzivního tělesa Ridge Mountain na ostrově Mindanao, Filipíny. Na základě studia výbrusů v polarizačním mikroskopu a pomocí rentgenové fluorescenční spektrometrie byly dostupné horninové vzorky klasifikovány jako porfyrické andezity, dacity a bazalty. Horniny byly ovlivněny hydrotermálními přeměnami. Bylo potvrzeno, že se stoupající mírou alterace hornin roste jejich sulfidické zrudnění a naopak klesá hodnota jejich magnetické susceptibility.
This bachelor thesis deals with basic geological survey of the intrusive body Ridge Mountain, Mindanao Island, Philippines. When studied under a polarizing microscope, and by X-ray fluorescence spectroscopy, the rock samples were classified as porphyric andesites, dacites and basalts. The rocks were affected by hydrothermal alteration. A dependence between the hydrothermal alteration and the degree of sulphide ineralisation was confirmed. The samples with higher degree of hydrothermal alteration show decrease in magnetic susceptibility.
Vedoucí práce: Antonín Přichystal
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: geologické informace; sopečná činnost -- Filipíny; geological informations; volcanic activity -- Philippines; Filipíny; Philippines; bakalářské práce; bachelor's theses