Základní geologická charakteristika intruzivního tělesa Ridge Mt., ostrov Mindanao, Filipíny - Šišková, Petra (2015)
Tato práce se zabývá základní geologickou charakteristikou zlatonosného intruzivního tělesa Ridge Mountain na ostrově Mindanao, Filipíny. Na základě studia výbrusů v polarizačním mikroskopu a pomocí rentgenové fluorescenční spektrometrie byly dostupné horninové vzorky klasifikovány jako porfyrické andezity, dacity a bazalty. Horniny byly ovlivněny hydrotermálními přeměnami. Bylo potvrzeno, že se stoupající mírou alterace hornin roste jejich sulfidické zrudnění a naopak klesá hodnota jejich magnetické susceptibility.